V letu 2010 je podjetje Briko praznovalo 25 let obstoja! Strast do športa in tehnološka evolucija njihovih produktov sta in še vedno zaznamujeta uspešno zgodbo Brika. Začetki podjetja Briko segajo v leto 1985, ko je podjetje pričelo izdelovati voske za smuči za Italijansko reprezentanco. Zaradi velikih uspehov na področju izdelave smučarskih voskov so se kmalu odločili razširiti program na izdelavo sončnih očal, čelad in druge tehnične opreme. Pri razvoju izdelkov vse skozi tudi aktivno sodelujejo vodilni športniki na svojih področjih.

Skozi evolucijski razvoj samega podjetja je Briko razvil mnoge tehnološke inovacije. Kot primer lahko omenimo izredno uspešen produkt, THRAMA leče, katere so bile širši javnosti predstavljene leta 1989. Kasneje, leta 1992 je Briko pričel z proizvodnjo kolesarske čelade Kasko, kateri je leta 2000 sledila smučarska čelada ForerunnerPozicija Brika na globalnem trgu se je radikalno spremenila z pričetkom izdelave oblačil. Najbolj znana je seveda kolekcija Katana iz leta 2000, katera je združila tehnologije cestnega in gorskega kolesarstva.

Danes se Briko produkti prodajajo v več kot 60-ih državah po svetu. Za nenehni razvoj produktov pa skrbi Brikotov raziskovalni laboratorij Briko Lab.

Proizvodi podjetja Briko S.p.A.